9,3

Duitse wesp

Duitse wesp

De Duitse wesp, wetenschappelijk bekend als Vespula germanica, is een soort sociale wesp die vaak voorkomt in veel delen van Europa, Noord-Amerika, en andere regio's van de wereld. Deze wesp is herkenbaar aan haar geel-zwarte lichaam en de kenmerkende tekening op haar kop, die lijkt op een soort anker of 'W'. De Duitse wesp is een van de meest bekende wespensoorten vanwege haar interactie met de mens, vooral in de late zomer en vroege herfst wanneer ze aangetrokken wordt door voedsel dat mensen consumeren.

Kenmerken van de Duitse Wesp

De Duitse wesp is te herkennen aan:

duitse wesp
  • Een geel-zwart gestreept achterlijf.
  • Een duidelijk zichtbare tekening in de vorm van een anker op het voorhoofd.
  • Een lengte van ongeveer 12 tot 17 millimeter voor werkers, terwijl koninginnen groter kunnen zijn.

Leefwijze en Gedrag van de Duitse wesp

De Duitse wesp bouwt haar nest van papierachtig materiaal, dat ze maakt door houtvezels te kauwen en te mengen met hun speeksel. Deze nesten worden vaak op beschutte plaatsen gebouwd, zoals onder dakranden, in spouwmuren, of in de grond. Een enkel nest kan in de zomermaanden honderden tot duizenden wespen huisvesten.

Voeding

Duitse wespen voeden zich met een verscheidenheid aan voedselbronnen, waaronder insecten, zoetigheid, en menselijk voedsel. Dit dieet maakt ze zowel nuttig voor het bestrijden van plagen als hinderlijk tijdens buitenactiviteiten in de zomer.

Interactie met Mensen

De Duitse wesp staat bekend om haar soms agressieve gedrag, vooral als ze zich bedreigd voelt of als haar nest wordt verstoord. Stings van de Duitse wesp kunnen pijnlijk zijn en in sommige gevallen leiden tot allergische reacties.

Bestrijding

Hoewel de Duitse wesp nuttig kan zijn voor het ecosysteem door het bestrijden van andere plagen, kan haar aanwezigheid in de nabijheid van mensen ongewenst zijn. Bestrijdingsmaatregelen variƫren van het vermijden van attractie door goed omgaan met voedselafval tot het professioneel laten verwijderen van nesten wanneer deze een direct gevaar vormen.

Wespenbestrijding ALL-IN*

Kom in contact met jouw lokale bestrijder

Maak nu direct een afspraak

Ecologische Rol

De Duitse wesp speelt een belangrijke rol in het ecosysteem door het helpen reguleren van de populaties van andere insecten. Hun aanwezigheid draagt bij aan de biodiversiteit en helpt bij het in stand houden van het ecologische evenwicht.

De Duitse wesp is dus een fascinerend, maar soms problematisch lid van de insectenwereld. Hoewel haar gedrag uitdagend kan zijn in de buurt van mensen, is haar rol in het ecosysteem onmiskenbaar waardevol.

Graag komen wij bij u thuis of ter plaatse kijken wat wij voor u kunnen doen.

Vul het formulier zo volledig mogelijk dan nemen wij contact met u op zodat u snel van uw wespenprobleem bent verlost.
Subscription Form

Beoordeling door klanten

357 beoordelingen bij KlantenVertellen.
100% beveelt ons aan!
9,3

Over ons