In de zomermaanden hebben veel mensen last van wespen. De aanwezigheid van een wespennest kan er soms toe leiden dat mensen het heft in eigen hand willen nemen en zelf gaan proberen een wespennest te verwijderen. Zonder professionele hulp is dit zeer af te raden.

Op internet wordt veel geschreven over verschillende methoden om zelf wespennesten te gaan bestrijden. Wij bespreken de meest voorkomende methoden en leggen we uit waarom wij dit afraden.


Een wespennest verbranden

Vuur gebruiken om een wespennest te bestrijden is erg gevaarlijk en is ook geen succesvolle manier om van wespen af te komen. Wespennesten zijn gemaakt van een dunne, papierachtige substantie die wordt geproduceerd door hout tot pulp te kauwen. Dit maakt het nest zeer ontvlambaar. Hierdoor kan het verbranden van een wespennest ervoor zorgen dat je huis in brand vliegt en kan het tevens leiden tot ernstige brandwonden bij jezelf of huisgenoten. Een ander probleem bij het verbranden van een wespennest is dat het geen effectieve manier is om een wespenprobleem op te lossen, omdat het niet alle wespen doodt. Het kan de overgebleven wespen, zoals de wespen die op zoek zijn naar voedsel, agressief maken.


Water gebruiken

Water wordt vaak gezien als een andere methode om van wespen af te komen. De waarheid is dat het verdrinken van een wespennest helemaal geen effectieve methode is. Mede omdat:

Afhankelijk van de locatie van het nest kan het gebruik van water je woning beschadigen. Als het wespennest zich bijvoorbeeld op uw zolder bevindt, kan het gebruiken van water om een wespennest te verdrinken schade opleveren aan de balken en plafonds.

Een nest laten overstromen zal niet alle wespen doden die er in wonen. Net als bij het verbranden zullen de wespen agressief worden en aanvallen, waardoor je een aantal pijnlijke steken kunt oplopen.

 

Een wespennest slopen met een honkbalknuppel

Een wespennest slopen met een knuppel, racket of ander wapen is een andere optie waarover wordt gesproken. Eerlijk gezegd is dit de minst slimme manier om zelfstandig een wespennest te bestrijden. Als je probeert een wespennest te bestrijden met een honkbalknuppel loop je direct risico om gestoken te worden. Niet slechts eenmaal, maar vele keren. Dit kan vooral gevaarlijk zijn als je allergisch bent voor wespensteken, aangezien je dan in een anafylactische shock kunt raken. Deze methode voor het verwijderen van wespennesten brengt je dichtbij het nest, wat meestal genoeg is om de wespen aan te zetten tot een aanval. Een wespennest bestrijden met een honkbalknuppel zorgt er vaak voor dat je wordt gestoken voordat je ook maar bent begonnen.


De beste manier om van een wespennest af te komen

De beste manier om een wespennest te bestrijden is om contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijder. Het lijkt een gemakkelijke klus, maar een professionele ongediertebestrijder is erin getraind een wespennest te behandelen op een veilige en effectieve manier.

 

Ondervind u overlast van een wespennest? Bel dan de wespenman: 013-7610160